Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Eksistenscaféen

SEP
23

Eksistenscaféen


Dato Torsdag d. 23. september 2021, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Sted Konfirmandstuen, Jyllinge Præstegård, Bygaden 23, 4040 Jyllinge
Eksistenscaféen

I mit facebook-feed falder jeg tit over opslag og svar, som i en ret hård tone fortæller at den andens opførsel ikke er OK. Det fik mig forleden til at tænke over, om vi på de sociale medier egentlig er ved at forhandle os frem til et nyt adfærdskodeks og et nyt sæt dødssynder. I hvert fald virker det som om det er ret populært at fælde dom over andres synder. Man kan jo også se kritikken af andres adfærd som en form for empati og sympati over for ofre for denne adfærd. Men hvad er synd egentlig? Er synd en liste med ting man ikke må gøre såsom at begære sin næstes hustru eller at lyve, er det noget som altid har og skal udvikle sig, og er der en dybere mening med synd og tilgivelse? Hvad synes du?
I ’Din Tro, Min Tro’ forsøger vi at samles til samtale – ikke forkyndelse. Deltagerne opfordres til selv at tænke højt omkring deres opfattelse af nogle af de svære ting i tilværelsen såsom synd, tro, tvivl, nåde, og tilgivelse. Vi behøver ikke blive enige om et svar, men søger at lytte og lære af hinanden. Det er hyggeligt samvær med vin og en bid brød, men også med samtaler med en del dybde og substans. Vi mødes den fjerde torsdag i måneden startende 23. september kl. 19 på Høloftet. Alle er velkomne!

Tilmelding er ikke nødvendigt, men på kirkekontoret kan du få hæftet ’Tro er ikke viden’ af Niels Brunse. Den 23. september tager vi emnet ’synd’ op, og der er et afsnit i hæftet hvor man kan søge inspiration. Men man er naturligvis ikke bundet af oplægget – alle input er velkomne.