• Begivenheden har allerede fundet sted.
Søndag d. 13. september 2020, kl. 14:00

En kantategudstjeneste er et musikalsk drama, som kirkegængeren inviteres ind i. I kantaten forkynder musikken og taler til den lyttende på et dybere niveau end ord og tanker. Der er ikke tale om en gudstjeneste med indlagt koncert, men derimod om en musikalsk dybdeformidling af det bibelske ord.

At lade Bachs kantater indgå i højmessen (og ikke som en koncert), er at lade dem indgå i den sammenhæng, hvor de rigtigt kommer til deres ret. Kantaterne er nemlig skrevet til opførelse i gudstjenesten. Bachs kantater var på hans tid gudstjenestens musik. Bachs kantate nr. 17 “Wer Dank opfert” skrevet til 14. søndag efter trinitatis, som i år falder den 13. september, og den kantate vil man kunne høre før prædiken i gudstjenesten. I 2019 bad Trinitatis kirke komponisten Karl Aage Rasmussen om at skrive en ny kantate, ny musik til samme tekst, som Bach bruger i sin kantate 17. Karl Aage Rasmussen har hele sit liv beskæftiget sig med Bachs musik og skrevet bøger om ham. Så nu har han givet den gamle tekst ny musik med titlen “Gleich wie das Gras”,- en linje som kommer fra slutkoralen i kantaten. Denne kantate vil man kunne høre efter prædiken i gudstjenesten. Begge kantater er for kor, soli, 5 strygere og orgel.

Kantategudstjeneste
Mogens Damm,