×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Mandag d. 21. oktober 2019, kl. 19:00

Kasper Støvring er forfatter,  foredragsholder og skribent, bl.a. i Berlingske Tidende og Kristeligt Dagblad. Han er kendt for skarpe og rammende analyser af værdierne og sammenhængskraften i det danske samfund. Han kalder sig selv for kulturkonservativ, fordi han gerne vil fastholde de værdier, som det danske samfund har hvilet på i generationer. Hans foredrag er en del af vores serie: ”Er Danmark et kristent land?”


Kasper Støvring fortæller selv om sit foredrag:

I mit foredrag vil jeg belyse sammenhængen mellem kristendom, dansk kultur og sammenhængskraft.
Kristendommen er som sukkeret opløst i vandet: Den er i selv de mindste dele. Vi ser den ikke, men smager vi efter, er vi ikke i tvivl. Kristendommen er i vores kunst og filosofi og i vores ideer om personlig ansvarlighed og samvittighed. På denne sokkel hviler en hel etik: Når vi fejler, er det vores egen skyld; vi må selv tage ansvar for vores handlinger, søge tilgivelse og prøve at forbedre os.
Alt dette hænger også sammen med forståelsen af os selv, ikke bare som individer, men som folk. Det gælder vores syn på moralske værdier som ligestilling, demokrati, seksualitet og autoritet. Hvad siger de utallige undersøgelser om danskernes kultur og deres værdier? Hvordan udvikler de sig? Hvordan adskiller danskerne sig fra andre folk?
Danskerne er især kendetegnet ved at have en meget høj tillid til hinanden. Sammenhængkraften er stærk i Danmark. Den gør danskerne lykkelige. Men hvor kommer den fra, og hvordan bevarer vi den?

Sted Bygaden 23, 4040 Jyllinge
Pris
0,-