Lørdag d. 6. april 2019, kl. 15:00

Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester præsenterer en stor musikalsk oplevelse med Mendelsohn, Tjaikovskij og årets Sonningprismodtager Hans Abrahamsen på programmet.

Forårskoncerten i Hellig Kors Kirke med Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester har en særlig dansk dimension, idet den indledes med et værk af dette års modtager af Leonid Sonnings musikpris, komponisten Hans Abrahamsen fra Lyngby. Hans Symfoni fra 1974 er et tidligt og spændende værk, og det viser det sikre greb om moderne komposition, som siden har ført til, at Hans Abrahamsen i dag nyder stor international anerkendelse.

Koncerten byder også på en af de mest populære og oftest spillede violinkoncerter, nemlig Mendelssohns lysende og indtagende violinkoncert. Den opføres med koncertmesteer i DR Symfoniorkestret Johannes Søe som blændende solist.

Der afsluttes med Tjaikovskijs sidste og stærkt dramatiske 6. symfoni. Den uropførtes kun ni dage før hans død og udfolder alt det, man elsker ved Tjaikovskij, nemlig gribende smukke melodier, storladent drama og patos og uimodståelig velklingende orkesterklang.

Det store symfoniorkester ledes af den anerkendte og i Rusland uddannede dirigent Morten Ryelund.

Koncerten afholdes lørdag den 6. april kl. 15.00 i Hellig Kors Kirke, Agerskellet 10, Jyllinge.

Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester
Hellig Kors Kirke, Agerskellet 10, 4040 Jyllinge, Danmark